Блог

Регистрацията в сайта ви позволява да получавате бюлетин за новите статии в блога, новини за всичко, което се случва във френския антиквариат "Antik Art France" и можете да оставяте коментари и въпроси под публикациите.

Регистрацията важи за антикварния магазин и блога.

Начало | за нас

Франция ни дава богата история, огромна култура, широки познания, изкуството да поднесеш ястие, вкус към предмети от най-високо качество и лукс във всички области на живота.

Вече 10 години нашият антикварен магазин Antik Art France споделя с България френското "изкуство да се живее" – любов към старите мебели, автентични интериори и уникални декоративни предмети от ценни материали.

Историята на Antik Art France започва в Париж с една разходка из антикварния пазар Сен Куен, най-известното място за покупка на изкуство и антики в sвета.

С инкрустираните скринове в стил Луи XV, тоалетните масички с огледала с позлатени рамки, кристалните полилеи, сребърните съдове и прибори за хранене, сервизите от лиможки порцелан, копринените килими, старинните картини и предметите от всякакви исторически епохи и стилове, това място е наистина вълшебно. То е съкровищница на историческо наследство, спомени и знания.

Красивата среща между Албена Шинков и Людмила Паско, две сродни души с добър френски вкус, споделящи страстта си към антиките, вдъхнови отварянето на магазина в София през 2009 г.

"Запазете богатството на миналото за настоящето." Людмила Паско


"Мисли различно." Албена Шинков

 

Госпожа Албена Шинков ръководи продажбите в магазина в София с подкрепата на своя съпруг – архитект, познат във Франция с проекта и строителството на библиотеката "Франсоа Митеран". Госпожа Людмила Паско живее във Франция и е специалист по антики. Тя отговаря за закупуването на всички предмети от Франция и за леки поправки, когато са необходими, преди да бъдат показани в магазина.

 

Всеки предмет в магазина е внимателно подбран от френските антикварни пазари и от буржоазни френски семейства. Всеки има собствена история – някои идват от замък или имение, други от красива вила в Прованс или шале в Куршевел, трети са били спасени от битпазар на открито.

В продължение на години Antik Art France доставя предмети и мебели не само на декоратори, архитекти, посланици, адвокати и собственици на хотели, но и на всеки, който иска да се наслади на красотата, чара и автентичността на на антиките.

Външният облик на съвременните градове, сгради и автомобили е все по-еднотипен, затова е важно да създадете в интимността на вашия дом< собствена среда с уникални предмети със своя топлина и история. И да посрещате приятелите си в пространство, дефинирано от добрия вкус и таланта.

Отворете вратата на Antik Art France и споделете нашия френски лайфстайл.

 

бул. "Черни връх" 11, 1421 ж.к. Лозенец, София

тел: 0879 266 260

Facebook: Antikart France

Instagram: #antikartfrancebulgaria

antikartfrance@yahoo.com